Вдъхновяващи интериорни решения, заимствани от природата

Интериорът у дома е основополагащ за нашето психическо и душевно състояние. Не е просто необходимо, а направо задължително да си осигурим онова кътче, което да е само наше. Да ни приютява по подходящ начин във всеки един различен момент от динамичния ни живот. Да ни вдъхва сигурност и увереност в трудните моменти. Да ни вдъхновява, когато това е необходимо. Да ни зарежда с нужната енергия и да ни кара да се чувстваме истински щастливи още щом прекрачим прага на скъпоценния си дом.

Кога човек изпитва нуждата от хармония и единение с първичното си начало

Може и да стоим на върха в многоликия живот на планетата Земя, но сме просто същества, зависими от природата. Тя е единственият начин да се заредим с енергия, да преосмислим съществуването си, както и да се научим да виждаме и ценим онези малки неща, които често пъти пренебрегваме и приемаме за даденост.

Внасяйки природата в дома си

Този подход на интериорен дизайн е гаранция за успех. Това не означава да живеем навън, а да вплетем онези любими елементи от вълшебствата на света с ежедневните ни нужди. Подобно творческо решение може да стане факт изключително лесно. Нужно е да сте наблюдателни и да решите какво точно ви вдъхновява. Когато установите това, ще ви бъде неимоверно лесно и забавно да го включите в обзавеждането си.

Такива елементи могат да бъдат мебели от естествени материали. Това ви осигурява не само неповторима атмосфера, но и гарантира стабилност и дълготрайност. Живите растения или дори цяла стена от тях могат да ви пренесат в джунглата (или поне на някое райско кътче). Това е много успешен вариант да имате контакт с истинска зеленина, дванадесет месеца в годината у дома. А защо да не си отгледате и цяло дърво? Не е казано, че за целта трябва да имате голяма тераса или двор. Бъдете изобретателни!

Друг аспект на хармония и мир е водата. Тя може да ви донесе онзи успокояващ ефект, който не бихте могли да получите от друго място. От забавни, миниатюрни фонтанчета, до водопади и басейни с рибки…бъдете сигурни, че границите са доста широки.

Светлина и пак светлина. Много е важно да я имате в изобилие. Не само, че увеличаващата се популация от растения ще го изисква. Всяко живо същество се нуждае от нея, за да се радва на прилив на щастие и енергия. Колкото по–широки, светли и отворени пространства си осигурите, толкова ще ви е по–лесно да се чувствате непрекъснато в приповдигнато настроение.

Кой казва, че не можем да живеем в хармония с природата. Навиците се променят. Започнете сега!Интериорен дизайн от Аритектурно студио Чолаков – Гонгалов

Вашият коментар