Ветроходни и моторни яхти втора ръка

Яхтите са създадени за тези, които обичат комфорта във всичко. С яхта може да се тръгне на дълго пътуване, защото в нея има всички условия за собственика и неговите гости – място за спане, за приготвяне на храна – готварска печка, хладилник, съдове, маса за хранене и т. н., тоалетна. Не е задължително яхтата да бъде нова. При правилен подход към покупка на плавателен съд от предлаганите яхти втора ръка вие можете не само да спестите достатъчно голяма сума, но и да закупите много здрава и прилична яхта.

Брокерите на яхти втора ръка препоръчат да се купуват такива след като са били най-малко две години ползвани. През този период на плаване те са показали всички проблеми, които са съществували.
Обикновено гаранциите са една година за механичната част, една година за електрониката, две години на външното покритие и пет години на корпуса. За това като закупите яхта на около две години, вие не само ще спечелите в цената, но и ще използвате съществуващата гаранция за обслужване. Често клиентите си задават въпроса дали тази покупка не е много рискована и как може да са сигурни в изправността на яхтата.

Да се купи не толкова скъпа яхта е възможно благодарение на голямото разнообразие от яхти втора ръка. За да се купи моторна яхта е много важно да се провери състоянието на двигателя. Със съдействието на техническо лице се прави компютърна проверка на състоянието на двигателя – това е много важна проверка. След това задължително се влиза в морето с нея и двигателят се натоварва максимално за да се провери поведението на плавателния съд.

После се вдига яхтата и се прави пълен оглед на корпуса и обшивката на яхтата. В края на огледа и проучването се прави проверка в застрахователната компания за липса на претенции от трето лице.
Пазарът за ветроходни яхти втора ръка също е много голям. Корпусите и оборудването на употребяваните ветроходни яхти са в добро състояние. Разбира се, при покупка е добре да се направи оглед с помощта на техническо лице, занимаващо се с плавателни съдове. Винаги трябва проверката на яхти втора ръка да бъде както на суша, така и във водата, за да се открият повредите и да се отстранят.

Вашият коментар