Грижите за декинг

Декинг е идеален за покриване пода на беседка, оформяне на площадка на открито, за открити тераси, открити площи на заведения, оформяне на площи около басейн. При неговия избор трябва да се  обърне внимание на материала, от който е направен.

За да бъде в добро състояние дървената покривка е необходимо да се полагат грижи за нея. Почистването трябва да става само с мека четка, за да не повреди горния защитен слой. Към водата може да се добави препарат за миене на съдове или сапун. Не трябва да се използват препарати, които съдържат алкални съединения или разтворители. При ползване на помпа за измиване с маркуч да се работи със средно налягане, високото може да разруши структурата на покривния слой.

Основно почистване задължително се прави за зимния период. Периодично един – два пъти през годината декинг се обработва със защитни масла и лакове. За правилната експлоатация се налага допълнителна обработка след монтажа и както казахме вече – профилактично един – два пъти през годината. Начините на обработка са посочени в инструкцията на производителя.

При правилна експлоатация декинг ще ви служи дълги години. Някои производители дават гаранция за 40 години ползване на своите продукти. Дългият срок на ползване и съчетаването му с различните видове строителни материали позволят да се разшири сферата на ползване на декинг в строителството – прегради и огради, оформяне фасади на сгради, направа на скамейки, беседки.

Предимствата на този вид материал са много. Преди всичко ползването му и грижите за него са много опростени. Допълнителна обработка като циклене след монтажа не се налага. Под въздействието на атмосферните влияния не променя състоянието си. Ултравиолетовите лъчи не променят цвета му. Съвременният начин на монтиране позволява да се скрият всички пирони и съединителни винтове. Това позволява да се използва и за детски площадки.

Декинг се предлага в търговската мрежа и онлайн в голямо цветово разнообразие. Това позволява умело да се съчетае с екстериора на сгради, да се комбинира с останалите елементи при изграждане на беседки или оформяне на площадка за отдих.

За повече информация относно възможностите за ползване на декинг и неговите характеристики може да получите от сайтовете на производители и онлайн търговци.

Вашият коментар