Детски легла – видове и размери

Когато става въпрос за децата, съвсем логично, всеки родител търси най-доброто, което съществува на пазара. Изборът на детски легла е един от най-трудните, наред с покупката на детски колички и столчета за кола.  Целта ни днес е да улесним максимално изборът ви на качествено детско легло с любезното съдействие на консултантите от онлайн магазин Bebeland.net – сайтът, в който лесно ще откриете всичко необходимо за вашето новородено или вече отраснало дете.

  1. Детски легла според възрастта на детето

Първата и най-важна насока, която ще ви дадем, е задължително да закупите легло, подходящо за възрастта на детето ви. Ако търсите легло за новородено, разбира се трябва да се насочите към бебешки кошари, които са класическият и най-предпочитан вариант, заради безопасността, която осигуряват. Те са еднакво комфортни както за спане, така и за игри. Размерите на бебешки кошари най-често са за детски матраци с размери 60 х 120, 65 х 135, 70 х 130 и 70 х 140. Какъв размер точно ще изберете, зависи от мястото, с което разполагате, за да разположите детската кошара. Няма съмнение, че колкото по-широка е кошарата, толкова по-удобно ще се чувства вашето съкровище. Ако търсите детски легла за по-големи дечица обаче, стандартите са различни. Тук вече трябва да се насочите към легла за матраци с размери 82 х 190, 82 х 200, 90 х 190 или 90 х 200, а ако имате достатъчно голяма детска стая може дори да заложите на по-голям размер. Размерите на бебешки и детски легла варират според модела, но най-често срещани са 65 х 165, 70 х 185, 70 х 140 и 60 х 135. Практичен вариант са типа бебешки кошари с опция за трансформиране в детско легло на по-късен етап, а оригиналните предложения на Bebeland.net може да разгледате директно в сайта им.

  1. Детски легла – какъв материал да изберем?

Като цяло при моделите детски легла в момента има голямо разнообразие на модели, функции, размери, материали и дизайн. Със сигурност независимо какви изисквания имате за леглото, ще откриете модел, който изцяло да съответства на тях.  Изборът дали леглото да бъде от текстил, ПДЧ или МДФ е изцяло ваш, но не забравяйте, че качеството е определящо, особено когато се касае за детски легла. Изберете надеждна конструкция, която ще осигури не само сигурност за детето ви, но и ще издържи по-дълго на безбройните игри и пакости, на които е способен малчугана ви. Избягвайте острите ръбове и стърчащи елементи, които биха били опасни за детето.

Не забравяйте, че инвестицията в качествени бебешки кошари и детски легла, си заслужава на 100%, защото добрият сън е най-важният за израстването на всяко дете, което пък е гаранция за спокойствието на всеки родител. Богат асортимент от модели детски легла може да разгледате в онлайн магазин за бебешки стоки BebeLand.net.

 

Вашият коментар