Доброто бъдеще – пелети за отопление

Навлязлата напоследък нова технология за отопляване и огрев с пелети е на път да измести всички по-стари начини за затопляне и традиционни средства, които са известни до сега, като парно, радиатори, конвекторни радиатори, печки с дърва, печки с нафта, газови печки, камини, климатици, подово отопление. Това се дължи, на първо място, на икономичността на топлината, която се получава с пелети.

Разходът е много по-малък в сравнение с този на другите отопления, а и самата излъчвана топлина е много по-силна и по-приятна. Освен това самите пелети, които са малки екологично чисти и екологично направени цилиндрични пластинки, са идеално опаковани в пакети, което прави съхранението им много лесно, а и обемът, който заемат като площ, е съвсем малък. Най-хубавото и удобното в случая е появата на камини с пелети, които са напълно автоматични.

С други думи, те могат да се настройват на специални програми, благодарение на които се включват и изключват сами, по което време им се зададе. Освен това, някои от тях имат и уникалната функция за самопочистване, което, както можете да си представите, е едно от най-големите улеснения за всички домакини. Повечето от тях имат дори и дистанционно управление, за да не се налага да се напрягате излишно.

Дори да нямат такава функция за самопочистване, чистенето се налага по веднъж на седмица, а не всеки ден, както е при другите камини, тъй като тези пелети горят много икономично и не оставят почти никакви сажди, както и газове. От пелетните камини има такива, които са с сухи камини, камини с водна риза и камини за вграждане. Тези камини са семпли, стоят елегантно и не издават шум, а топлината, която дават, е разкошна. Освен споменатите камини има и котли на пелети, които биха могли да бъдат поставени в мазе, под стълби или в складови помещения, килери. Те също са компактни и автоматични.

Всички посочени предимства са наистина изгодни, което определя и перспективата за отопление с гранули за огрев.

Вашият коментар