Заключване на вратата с верига

Когато мислите за сигурност, първото нещо, което ви идва на ум, вероятно са резета. Една такава ключалка е веригата на вратите.

Какво представлява веригата на вратата?

Този начин на заключване често се среща и на вратите на хотела или апартамента, нарича се верига за сигурност. Този механизъм се състои от малка верига, прикрепена към рамката на вратата, която се закача към рамката на вратата. Обикновено, веригата се използва заедно с други видове ключалки, за да се гарантира сигурност, но обикновено не е единствената ключалка на вратата.

Всеки един денонощен ключар ще препоръча използването на този механизъм за сигурност.

Верижните ключалки на вратите обикновено са предназначени да се използват от лицето вътре, за да може да отвори вратата леко, без да се налага да я отварят цялата. Тя държи лицето навън, докато общуват или предават малки обекти. Те се използват и като допълнителна мярка за сигурност. Ако някой успее да счупи една ключалка, веригата служи като допълнителен етап на защита от взлом.

Колко ефективни са верижните брави на вратите?

Заключването с верига на вратите е сравнително лесно за монтиране и използване. Тя осигурява известна сигурност. Ако е правилно монтирана, обикновено затварянето на вратата с верига може да предотврати въздействия отвън, докато не се използва физическа сила за счупване на стойките. Добре подготвения крадец може лесно да счупи веригата на вратите с инструменти.

Какви са недостатъците на верижните ключалки на вратите?

Верижните ключалки на вратите обикновено се доставят с много къси винтове, които лесно могат да бъдат изтеглени със сила. Релсите за верижна ключалка обикновено са прави, така че не са необходими много сложни инструменти за разделяне на веригата от релсата. Те също така изискват известна сръчност за използване, така че хората с треперещи ръце поради напреднала възраст или увреждане ще се затруднят да ги използват. На всичкото отгоре, верижните брави на вратите често се монтират неправилно, което ги прави по-лесни за повреждане или чупене.

Вашият коментар