За късогледството

Противно на всички схващания, при късогледство не е задължително да се носят очила, за да подобрите зрението си. Твърди се, че използването на подходящите природни средства, ще окаже положително въздействие върху качеството на виждане.

Особено полезен е сокът от моркови. Принципно, оранжевите зеленчуци са много полезни и оказват благотворно въздействие върху  почти всички проблеми на очите.

Друго природно средство, което е също толкова въздействащо, е магданозът.  И морковите, и магданозът са с високо съдържание на витамини. Витамините А, Е, Д и С стимулират доброто зрение. Освен моркови и магданоз, включвайте в менюто си по-често домати, ябълки, риба, чушки, зеленолистни зеленчуци, ядки и сушени плодове.

Когато късогледството е по-силно, се прилага лечение с алое. 20 листа от алое арборесценс се почистват от бодлите и се смилат с пасатора. Към кашата се добавя 50 г. метличина и очанка, 600 гр. домашно червено вино и мед. Цялата смес се оставя да заври на водна баня за 1 час, охлажда се и се прецежда. От тази лечебна смес се пие по 1 с.л. 20 минути преди всяко хранене.

Всеки офталмолог ще потвърди, че късогледство не се лекува с медикаменти. Обикновено се предписват очила с отрицателен диоптър. В началото за човека, който ги носи е малко трудно да се настрои към образа, който вижда. Възможно е да се появят някои странични оплаквания като виене на свят и главоболие, но това отшумява за след няколко дена.

Контактните лещи са един нелош вариант. При по-висок диоптър късогледство, обаче, лекарите препоръчват операция. Лазерната операция определено дава отлични резултати, но при някои пациенти се наблюдават признаци на чувствителност към светлината.

За да можете да забавите развитието на късогледството като редовно ходите на прегледи, винаги защитавате очите си от слънцето и от нараняване.

Специалисти препоръчват и гимнастика за очите, която тренира очните мускули, които управляват фокусирането на образа. Тези упражнения са познати като гимнастика на Бейтс.

Вашият коментар