Идеалния подарък за кръщене на момче

Когато се избира подарък за кръщене за момче не е задължително да бъде изключително тематичен. Може да купите вещи, които са нужни за всекидневието. За да се ползват действително е добре да се посъветвате с майката, защото тя най-добре знае нуждите на това малко слънчице. Наистина има неща, които винаги са нужни, например, памперси, но преди да ги купите се посъветвайте с майката от каква фирма да са и за размера. Много ефектно е да поднесете памперсите във вид на торта.

Така също може подарък за кръщене да бъде качествена мека кърпа за малкото момче или красива кутия с ограничители за врата, изработени във вид на животни (тези ограничители се поставят на ръба на вратата и при опит детето да затвори вратата няма да си притисни пръстите). В този ред за защита на детето са нужни и предпазители за всички контакти. В специална подаръчна кутия съберете всичко и поставете красива картичка с надпис: „С грижа за теб“.

Подаръкът за кръщене от кръстницата по традиция е комплект от дрехи, в който малкия се облича непосредствено след кръщенето. За предпочитане е белия цвят. Също така може да се подарят и малки пантовки или меки обувки с нашити църковни сюжети.

Кръстникът може да подари златен или сребърен кръст на кръщелника. Преди кръщенето кръстът трябва да е осветен в църквата, но понякога това се прави едновременно с кръщенето на детето (добре е да се уточни в църквата, защото практиката е различна в храмовете).

Подаръкът за кръщене от бабата и дядото може да бъде красив костюм и икона с лика на закрилника на внука.

Останалите гости могат да подарят най-различни неща. Отличен подарък е детски комплект за хранене, състоящ се от дълбока и плоска чиния, шише, чаша, не е задължително да са от сребро, но е добре е да са от висококачествена пластмаса, за да не може детето да ги деформира бързо, тъй като много пъти ще ги хвърля на пода.

Често за подарък за кръщене се избира сребърна лъжичка, върху дръжката на която се гравира името на детето. Може да се подари и тематичен албум, в който родителите да събират снимките на растящия юнак.

Вашият коментар