Избор на автосервиз

Автосервиз

Автосервизите в страната ни са толкова много, че когато ни се наложи да потърсим  услугите на някой сервиз, това може да се окаже доста голям проблем. Обикновено всеки от нас, който притежава автомобил вече се е насочил към определен автосервиз, който да отремонтира колата му в случай на нужда, но има и такива, които всеки път разчитат на посещение в различни автосервизи, търсейки най – подходящия за тях и техния автомобил.

Ако и вие все още се лутате и не можете да решите на кой от многобройните автосервизи да се доверите или пък сте далеч от дома и не знаете към кой сервиз да се обърнете, тогава е добре да следвате някой прости правила, които ще са ви от полза преди да посетите автосервиз.

Никога не се доверявайте на първия ви попаднал автосервиз, който ви се изпречи пред погледа. Не казвам, че няма да попаднете на добър, но шансът е много минимален. Разгледайте офертите на различните автосервизи, които рекламират своите услуги в интернет, поразпитайте приятели, познати и едва тогава се насочете към някой от тях.

Преди да оставите автомобила си на ремонт се уверете, че автосервиза е лицензиран да извършва такъв вид дейност, за да не се окаже, че сте попаднали на дилетанти, които няма да си свършат добре работата.

Не оставяйте колата си за ремонт преди да се разгледали ценоразписа на извършваните услуги и преди да сте ги сравнили с цените на други автосервизи. Понякога за един вид услуга цената в различните автосервизи е фрапиращо голяма.

Контролирайте ремонта като не позволявайте да се подменят части без да сте уведомени и без да сте дали съгласието си за това.

Не се съгласявайте с всичко, което ви предложат в автосервиза, но и не поставяйте ваши предварителни диагнози – изслушайте предложенията на служителите в сервиза, тъй като те знаят как да ви помогнат най – добре.

Вашият коментар