Избор на фирма за хамали – някой тънкости, които е добре да знаете

Хамалски услуги

Бъдете бдителни и се информирайте предварително на коя фирма за хамали се доверявате, тъй като в момента на пазара има изключително много такъв тип фирми, някой от които са некоректни.

Преди всичко не бързайте да наемете първата попаднала пред погледа ви фирма за хамали. Ако се огледате ще откриете изключително много фирми предлагащи товароразтоварни услуги както в интернет, така и по вестници, списания или с помощта на реклами на самите камиони за транспорт. Дайте си време и се информирайте дали са регистрирани и дали работят официално, дали предлагат застраховка на предметите, които пренасят и едва тогава започнете подбора.

В зависимост от това дали ще пренасяте мебели от или до дома си или ще местите офис, застраховките са различни, така че искайте подробна информация, за да не се окажете излъгани в последствие.

Факторът време за което ще се извърши преместването също е от огромно значение, затова бъдете настоятелни да узнаете за колко време ще се пренесат мебелите ви. Понякога некоректни фирми предлагат ниски цени и бавят пренасянето до последния момент и едва тогава започват „пазарлъците” за по – високо заплащане. Не се оставяйте да ви мамят и искайте да узнаете крайната сума още преди подписване да договора.

Добре е фирмата за хамали която ще наемете да притежава собствен транспорт, тъй като тогава вие можете да бъдете спокойни, че мебелите ви няма да останат да чакат с часове на улицата, а ако по време на превоза нещо се повреди ще ви бъде изплатена застраховка за щетите.

При формиране на цените за пренос голямо значение играят както вида и обема на мебелите и вещите, така и на кой етаж се намира жилището или офиса, има ли прагове, тесни врати и т.н. Затова преди да намете фирма за хамали поискайте първоначален оглед, при който служителите на фирмата да калкулират всичко в крайната цена. Така ще знаете, че няма в последния момент да ви се наложи да доплащате.

Вашият коментар