Интересни решения за дизайн на детската стая

Декорирана с приказна украса, детската стая може да осигури удобна почивка и уютен нощен сън. Подготвили сме ви няколко идеи за оформление на стаята на бебето. Нека вашия малък ангел се впуска във вълшебно приключение всяка вечер.

 

Благородно кафяво

Повечето родители се опитват да направят спалнята на бебето си лека и светла. Това решение е идеално за малки апартаменти, където детската стая едновременно служи като спалня, стая за игра и стая за подготовка. В по-големите жилища, където спалнята е място изключително за спане, можете спокойно да използвате тъмни, спокойни нюанси, като кафяво. Този благороден цвят ще направи стаята на бебето спокойна и релаксираща, но не и скучна, защото кафявото перфектно се комбинира с огромен брой ярки и колоритни цветове.

Светлокафявите мебели са идеални в стая с кафяво спално бельо и кафяви спални принадлежности. Текстилът може да бъде кафяв, пясъчен, бял, сметана, кремав, бежов и други. Комбинация от розово и ментово зелено ще изглежда много оригинално в декора на спалното бельо и стените. В една такава стая ще бъде удобно не само за бебето, но и за майка му. Тази успокояваща среда ще помогне на уморената майка да се отпусне и успокои.

 

Морски круиз

Случи се така, че синият цвят се смята за „момчешки“. Когато подготвят стая за новородено момче, много родители избират синьо, но как да го направят оформлението оригинално? Сега е много модерно да се правят стаи за момчета в морски или пиратски стил. Сърцето на такава стая, разбира се, трябва да бъде корабът.

В наши дни е много лесно да намерите легла и мебели във формата на кораб в магазините за мебели. Има много малки мебелни компании, които са готови да направят продукти за всякакви клиенти според всеки дизайн. Фокусирайки се върху цвета на кораба-легло, можете да създадете свой собствен, уникален морски дизайн. За да създадете външния вид на океана, на първо място, имате нужда от подходящ дизайн на стените и подовите настилки. Тук бялото, червеното, сивото, оранжевото и всички видове нюанси на синьото ще бъдат много подходящи.

Декоративни елементи под формата на корабно кормило, делфини, капки вода ще изглеждат много актуални. Висококачественият текстил не само ще допълни цялото великолепие на този дизайн, но и ще добави реализъм към него. Благодарение на висококачествените завеси можете да създадете илюзията за вълни, а комплект спално бельо за легло ще помогне да завършите „каютата“ на капитана и да създадете комфорт в нея.

 

Зелена поляна

Най-универсалният цвят за детска стая е може би зеленият. Стаята, направена в зелено е подходяща както за момчето, така и на момичето. Зеленият цвят има успокояващи свойства, допринася за развитието на въображението и доближава интериора до природата. С помощта на този цвят можете да превърнете детска стая в зелена морава, изпълнена с ярко лятно слънце. За да направите това, просто вземете тапети в топъл цвят и висококачествена настилка.

Идеалната мебел за такава стая е спален комплект за детска спалня, изработен в ярки цветове. Декорът под формата на цветя, пеперуди и малки животни ще изглежда много оригинално – всичко това ще направи стаята по-жива и ще добави капка магия в нея. Важно е такава стая да е много светла, така че лека прозрачна завеса ще изглежда добре тук.

Спалното бельо също трябва да съответства на стила на стаята. Спален набор за легло в зелени нюанси е идеален тук – той ще създаде усещане за сън точно в тревата. Топлата жълта или прасковена постелка, ще обгърне детето със слънчеви лъчи, а бялата – със светлина.

Източник: https://spalnobelio.bg/

Вашият коментар