Как да повишим цената на къщата?

Къща

Първото нещо при подготовката на дома ви за жилищна оценка за рефинансиране или за продажба на къщата ви е да се уверите, че вашата къща е във възможно най-добро състояние. Тя не трябва само да бъде само гостоприемна, приветлива и чиста, а също така, трябва да изглежда толкова голяма, колкото е възможно. Ако имате тези неща предвид, исканата цена определено ще се увеличи до голяма степен. От друга страна, ако вие сте този, който иска да си купи къща, отново не пренебрегвайте тези точки, споменати по-долу.

 

  1. Започнете с хигиенизирането. Малко преди оценителите, клиентите или кредитни агенти да пристигнат у вас на посещение е добре да почистите стените и подовете в кухнята, спалнята, банята и останалите помещения. След това направете някои размествания, за да се създаде усещанет за повече „въздух”. Не мислете, че прибирайки повечето мебели, домът ви ще изглежда по-уютен. Напротив, може да изглежда беден и оскъден. По-добре е да подредте стилно отделните елементи, като поставите уж небрежно някои вещи на централно място, за да персонализирате пространството и да му вдъхнете живот. Колкото по-добре се справите с тази задача, толкова по-големи са шансовете ви за по-висока оценка.

 

  1. Обърнете внимание на цветовете и украсате. Декорацията в къщата ви също може да се отрази на стойността на вашия дом. Тя може да изглежда обезпокоително, тъй като е свързана с преместването на вашите мебели и други вещи, но след това, ако купувачът вижда дома неподреден и неща, разпръснати тук и там, той е неминуемо ще си създаде отрицателно впечатление. Така че, уверете се, че вашата къща изглежда просторна, голяма и подредена.
  2. Ремонтирайте всичко повредено. Ако има някакви проблемни области не забравяйте да ги поправите. Например, ако има теч се уверете, че сте го поправии преди насрочените посещения на вашия дом. Оценяването ще се извършва не само на външния вид на къщата и ще има отражение и върху цената.

 

Източник: Провери с doe.bg

Вашият коментар