Как да подредим банята, за да е функционална, красива и комфортна?

Как да съчетаем функционалност, красота и удобство в дизайна на банята? Първо, да обърнем внимание на съществуващите характеристики на самото помещение. Свободното пространство често е ограничено, така че щем не щем следва да се съобразим с това.

Правила за избор на мебели за банята

Измерете стаята, за да определите размера на мебелите – това се налага и поради факта, че всеки производител има свои собствени стандарти.

Изберете мебели с качествени фитинги – ако веднага след закупуването вратичката на новия ви шкаф за баня провисне, радостта от покупката веднага се изпарява.

Дайте предпочитание на мебелите с крака,  защото те улесняват процеса на почистване.

Не залагайте на твърде дълбоки ъглови шкафове и колони – по-минималистичните и компактни мебели за баня ще са идеалното решение в модерния интериор.

Помислете и за довършителните материали за банята

Преди да започнете работа в банята, е важно да вземете отговорно отношение към избора на материали за декорация. По-долу ще разгледаме по-интересните опции, които пазарът предлага днес:

Керамични плочки

Керамичните плочки са популярен материал за декорация на стени и подове. Екологично чисти, безопасни за здравето, издръжливи, устойчиви на влага и не изискват сложна поддръжка – те са направо перфектни. В същото време идват и на относително ниска цена.

Мозайка

Прекрасно решение за оригиналния интериор на стените. Не е евтино, но е много атрактивно. Ако държите на уникалността, непременно обмислете този вариант

Декоративна мазилка

Не е скъпо, а и е изключително красиво решение. Разбира се, ако държите банята ви да е по-интересна, заложете на някои по-луксозни декоративни мазилки.

Пластмасови панели

Съществуват много красиви модели, така че, няма да ви бъде трудно да изберете нещо подходящо за вашия стил баня. Пластмасовите материали са лесни за поддръжка и много устойчиви.

Боя

Това е една доста икономична опция за стените на банята, а и съчетавайки различни цветове, можете да постигнете интересно решение в модерен стил. Внимавайте обаче при избора на боя, защото тя трябва да е влагоустойчива.

Мрамор

Изискан и надежден, но доста скъп материал. Това е луксозен вариант, ако бюджетът ви го позволява, с него може да създадете наистина страхотен баня интериор.

Тапети

Съществуват доста влагоустойчиви акрилни и винилови тапети за баня, които изглеждат чудесно, но по принцип тапетите са най-неустойчивата опция за облицовка на стените, защото се износват едва за няколко години.

Източник: https://bania24.com/

 

Вашият коментар