Как да узнаете какви са съседите преди покупката на жилище?

Луксозни имоти

Общоизвестно е, че има неща от живота и ежедневието, които не зависят никак от нашия личен избор. И все пак, ако ви предстои покупка на жилище, добре е да научите какви са съседите предварително.

Тази статия е предоставена с любезното съдействие на агенцията за недвижими имоти Unique Estates.

И ако имаме възможност да избираме приятели и съпрузи, то за избора на родители и съвети трябва да разчитаме единствено на късмета си.

Какви са вашите съседи, а вие самия какъв сте като съсед. И понеже, често „моят дом е моята крепост“ се превръща в сентенция „моят дом е моята мъка“ избрахме да се насочим право натам и да погледнем през ключалката на съседа.

Има хора и хора и докато едни се примиряват и премълчават съседските несгоди, то не са малко и онези, които за щяло и нещяло ще повикат полиция, ще тропат по тавана или пода или ще заформят някоя „уникална“ простотия само и само за да ви накажат.

Дали вашите съседи са нормални. Дали, самите вие умеете ли да поддържате нормални човешки отношения. Предлагаме ви да разберете сега, а преди това може ад посетите и ues.bg.

1. Междусъседски воини – давате ли си отговор, защо, когато ние правим нещо у дома и рушим нечие спокойствие всичко е нормално, но когато става дума за съседа всичко е ужасно. Това според социолози и антрополози е заложено от древни времена, когато хората водели воини за завземане на територии и отстояване на правата си. И до днес, колкото и съвременно да живеем тези неща се предават през поколенията. И ако ние празнуваме, то съседа гуляе; Ако ние правим ремонт, съседа вдига шум цял сезон; Ако ние почиваме, съседа мързелува. Познато, нали – уви истина е!

2. Двете страни на един панел – все си мислим, че някои се бърка в личното ни пространство, истината обаче не е съвсем тази. Със затваряне на вратата на апартамента, всеки приключва връзката си с едното цяло общество или съседството. Това, че от съседния апартамент се чува детски плач, музика или крясъци не ви интересува, опитайте се да се примирите, защото ако не са тези съседи все на други ще попаднете, а никой не може да знае, те по-добри ли ще са.

На адрес: www.ues.bg може проучите какви обяви за жилища (луксозни къщи и луксозни апартаменти) има в момента.

3. Няколко правила за добро съседство – „Не прави това, което не искаш на теб да правят“ има си закони за всичко и ако някой руши вашето лично пространство, то има начин да го ‚накажете“, но ако съседите съвсем мирно си „живуркат“ около вас, то не бива вие да им се натрапвате с досадни звуци, шумове или каквито и да било „мизериики“.

Щом вече имате поглед над фактора: Съсед, време е да се насочите към пазара за търсене на недвижима собственост. За съдействие изберете брокера: Unique Estates.

Вашият коментар