Климатици Daikin

Когато избират климатичи, мнозина залагат на японските климатици Daikin (Дайкин). Те са инверторни и особено икономични.

Daikin е една от малкото компании, които правят свои компресори. Компресорът е основната част от системата. Компанията е една от водещите в усъвършенстването на компресорната технология. Всички климатици на Daikin са инверторни, а това гарантира комфорт и ефективна работа на системата.

В унисон със световните изисквани за използване на екологични хладини агенти, Daikin разработи патентова свой агент с нисък потенциал на глобално затопляне. Тяхна разработка е фреонът R-32. Той е с 68% намалено вредно въздействие върху околната среда и гарантира висока ефективност на работа на климатичната система.

Климатичните системи на Daikin  се отличават и с иновативната технология  Flash Streamer. Тя осигурява пречистване на въздуха, разграждайки алергените, миризмите и бактериите.

Статистиката отчита максимално високи стойности на ефективност на работа на уредите Daikin. Оценката, която им се дава е A+++.

Ако вече имате климатик и той не е Daikin, има няколко ефективни начина да увеличите енергийната му ефективност.

Добре е външното тяло на климатика да бъде монтирано на завет и с възможност въздухът да циркулира през него.

Когато искате климатикът да топли, задавайте температури в интервала от 19 до 24 градуса. При охлаждане да са между 23 и 26.

Когато се очаква през деня температурите да се повишат, препоръчително е да пуснете климатика на програма охлаждане преди да се е стоплило помещението. Същото важи и за студените дни, пускайте системата да затопля по-рано. Така, след достигане на желаната температура, на климатика ще му е по-лесно да поддържа температурата.

Когато климатикът работи, вратите и прозорците на помещението трябва да са затворени.

Когато климатикът работи на програма охлаждане, трябва да жалузите на климатика трябва да са нагласени нагоре. При отопление, обратно, жалузите трябва да са нагласени надолу. Така температурата ще се разпредели равномерно и ще е необходима по-малка мощност за поддържането й.

Вашият коментар