Кредитен калкулатор

Видовете кредитни калкулатори включват:

– Калкулатор на ипотечен заем – неговата роля е да ви предостави необходимата информация за заем, който включва гаранция за недвижим имот. Той има срок на изплащане до 30 години, като размерът на аванса обикновено е между 15% – 25%. Този вид има фиксирана лихва, която може да стане променлива след определен период и може да се намери на сайта на банковите институции;

– Калкулатор за заем на недвижими имоти – е вариант на кредит с гаранции от типа заем за недвижими имоти. Обикновено той е с голям аванс, който може да достигне до 35% -40% от сумата. Кредитът обикновено е с фиксирана лихва, със срок на изплащане до 25 години и се отпуска от към банки;

– Калкулатор за бърз кредит – предлага се както от банкови, така и от небанкови институции, без аванс. Сумите, които могат да бъдат заети, са ограничени до максимална стойност от 5000 – 10000 евро (еквивалент в лева), с фиксирана лихва и  период на погасяване до 2 години.

– Калкулатор за автозаем – на пазара се предлагат и калкулатори за заем на автомобили. Те са сред най-достъпните (не включват гаранции, аванс и имат много кратък срок на изплащане). Заемите за автомобили се отпускат за период до 5 години и включват предоставяне на гаранции (кола).

Въпреки че пазарът на бързи небанкови заеми в България е толкова богат на оферти, изборът на най-добрия заем изисква наличието на точна информация. Тя може да се получи чрез онлайн калкулатор и ще ви даде възможност да вземете най-доброто решение за вашето финансово бъдеще. Разчитайте на предимствата на електронния калкулатор като надежден инструмент, тъй като съкращава времето, прекарано в разглеждане на кредитни оферти и ви помага да извлечете максимални ползи, за да получите винаги най-добрия заем!

Вашият коментар