Кредити за нередовни платци

Когато искате да получите достъп до кредит, независимо от вашия статус в Централния Кредитен Регистър, е важно да разгледате някои важни подробности.

Бързите заеми от фирми са идеални за непредвидени ситуации. Тези фирми имат гъвкави условия и отпускат средства дори на хора с лоша кредитна история.

Кредитните компании изискват да имате валиден документ за самоличност, за да ви отпуснат кредит. Документът за самоличност доказва стабилното пребиваване в страната. Поради тази причина паспорти, разрешителни за управление на автомобили или паспорти с изтекъл срок на годност не се приемат. Преди да кандидатствате за заем онлайн, препоръчително е да имате под ръка следните сканирани документи: документ за самоличност и доказателство за постоянен доход.

Не е необходимо да оправдавате причината за това как ще се използва сумата, за която кандидатствате.

Скоростта на одобрение на кредита е сред основните предимства при небанковите заеми. Времето на чакане, докато всъщност получите парите, е много по-малко, отколкото при банките.

Условията за отпускане на средства са много прости и кредитната история не се проверява.

Други плюсове са свързани с прозрачността – комисионите обикновено са фиксирани и няма скрити разходи;

Въпреки че предимствата са много и трябва да се вземат предвид при вземането на решение, тъй като те са многобройни, не трябва да се пренебрегват и някои по-малко полезни аспекти на кредитите за лоши платци.

При тях има малко по-високи лихви, но нека не забравяме, че заем от роднина или приятел, също има цена (понякога по-висока, отколкото от небанковите дружества);

Малките суми пари могат да бъдат много по-лесно достъпни в сравнение с банковите заеми.

Срокът за погасяване също е много кратък. Тук всичко зависи от вида на кредита, до който искате да получите достъп.

Ако вземете твърде много заеми, няма да можете да ги изплатите навреме и по този начин може да влезете в спиралата на кредитната задлъжнялост, в която ще почувствате, че няма път за бягство. Поради тази причина финансовите специалисти препоръчват отговорно кредитиране.

Когато сте в черния списък на ЦКР и искате да вземете нов заем, вярно е, че няма много възможности, но изборът да потърсите помощ от фирмите за бързи кредити, може да се окаже най-добрият за стабилността на вашето финансово бъдеще.

 

Вашият коментар