Къртене на бетон – лесно е с майстор

Мои приятели решиха да правят ремонт на банята. Доста време мина докато отлежаваше тази тяхна идея, докато най-накрая се захванаха. Но още началото постави много проблеми. Най-големия от тях беше къртенето на бетона. Те нямаха никакви инструменти, а за опит да не споменаваме. След дълги разсъждения, направиха правилния извод – да ползват услугите на фирма, предлагаща къртене на бетон, почистване и извозване на отпадъците.

Намирането на желаната фирма стана много бързо – само с няколко движения на мишката. Откриха фирмата, предлагаща най-изгодно услугата къртене на бетон. Представител на фирмата ги посети, уточниха техните желания и след няколко дни имаха оферта за стойността на услугата. Приятелите ми бяха много доволни от предложението и ремонта започна.

Къртенето на бетона отне малко време, защото майсторите се оказаха на ниво, а и разполагаха с необходимото оборудване. Отстраняването на тоалетно гърне, мивки, плочки от стените и пода се оказаха дейности, които могат да бъдат свършени за кратък срок, разбира се, от майстори. Инструментите за къртене на бетон бяха подбирани според конкретния случай. За това е казано, че половината работа се върши от майстора, а другата част – от инструмента.

Същевременно всички отпадъци, получени по време на разбиването на плочки и бетон бяха почистени от работниците и извозени от фирмата на определеното за целта място. По този начин хората си спестиха неприятностите с общината.

Оказа се,че тази фирма предлага и почистване на тавани и мазета. Това даде възможност на приятелите ми да се разделят с много стари и непотребни вещи, събирани в мазето. Работниците почистиха мазето, извозиха всички ненужни вещи и отпадъци. Останалата част от вещите, които може би ще се ползват някога, подредиха и по този начин предадоха прегледен вид на мазето. С една дума, отвори се място за трупане на нови вехтории.

С използване услугите на специализирана фирма се икономисва време. Вместо да си губи времето за несвойствени дейности, човек си изпълнява задълженията и не си пилее нервите за нещо, което не е за него. Професионалистите се справиха с поставената задача качествено и срочно, което позволи и на строителите да завършат така чакания ремонт. Така моите приятели приключиха толкова отдавна планирания ремонт.

Вашият коментар