Летящите врати – чудесен избор за вашата кухня

Врати

Летящи врати са тези, при които няма дръжка или друго устройство за отваряне и затваряне при преминаване. Те се окачат и движат чрез специфични пружинни панти. По този начин вратата е стабилно, но и много лесно податлива на отваряне само при леко побутване от която и да е страна. Така можете да преминете безпроблемно като тласнете вратата в желаната от вас посока, след което тя ще се върне сама в първоначалната си затворена позиция.

Защо летящите врати са сполучлив избор за кухнята ?

В кухни, които са преходни към съседни стаи, тези врати се вписват много добре, защото пестят място и правят достъпа между стаите много лесен и удобен. Създават комфорт за преходите между кухнята и трапезарията или основното кухненско помещение и допълнителен бокс. Безпроблемно се справят с ограничаване разпростирането на миризмите при готвене, както и с шумо и топлоизолацията.  Можете да откриете тези врати във вариант с едно и две крила, така че напълно да съответстват на нуждите на вашия дом.

Материал за изработка

В пазарната мрежа ще имате на разположение за избор летящи врати от разнообразен материал. За кухни предпочитани са вратите от дървени плоскости, стъкло или алуминий. Предимство на стъкления материал е, че свободно пропуска светлина и осигурява видимост, като по този начин е възможно да бъдат предотвратени възможни инциденти, ако избутвате вратата, когато от другата й страна в същия момент има човек. Особено внимателни трябва да бъдете с този недостатък, ако имате деца. В този случай, дори и да не се спрете на врата от стъкло, задължително помислете поне за частично остъкление с люкове или прозорчета, за да не предизвикате дискомфорт у друг член на семейството, уплаха или нараняване.

Неприятно при изцяло стъклените врати е, че ще се налага да отделяте повече време за почистване, а когато са летящи, при честото им тласкане с ръка повърхността им бързо става на пръсти по голяма част от площта им. При почистване е препоръчително да бъдете внимателни с острите ръбове на стъклото. Същевременно този материал е значително по-податлив на счупване или спукване, което допълнително повишава тревожността ви, ако имате малки деца.

Съобразете вратата с интериора

Летящите интериорни врати са наистина добър избор за кухни, но трябва да се постигне съответствие и с останалата част от декора. Ако вратата е преходна между две стаи, задачата се усложнява, защото се налага да прецените как ще пасва както с обзавеждането на кухнята, така и с интериорните решения в другата стая. За такива ситуации на пазара вече се предлагат двулицеви врати с различен дизайн и орнаментика, които могат да ви спестят много компромиси.

Вашият коментар