Лечение на брадавици

Към лечението на брадавици, които са само външен признак на заболяването, трябва да се подхожда внимателно. Това предполага не само премахване на нежеланото образувание, но и използване на антивирусни и имуностимулиращи лекарства, които ще укрепят имунната система. Това ще ограничи вируса, но той остава в човешкото тяло за цял живот. Премахването само на нежеланите израстъци не означава пълно възстановяване.

Дори премахването на израстъците изисква специални оперативни процедури и инструменти. Може да се отървете от брадавиците с помощта на медицински методи. Опитните специалисти ще ви помогнат да изберете необходимия курс на лечение, за да се отървете окончателно от опасното заболяване.

Как да лекуваме брадавиците?

Брадавиците се появяват в резултат на инфекция с човешкия папиломен вирус. Следователно лечението трябва да бъде цялостно. Необходимо е не само да се премахнат израстъците, но и да се премине курс на антивирусна и имуностимулираща терапия, предписана от лекар.

Нов продукт, който съществува на пазара може да ви помогне да се справите с тези така неприятни брадавици. Папизол е с неутрален състав и е подходящ за всякаква кожа.

Мнения за Papizol

Какви са видовете брадавици?

В зависимост от местоположението, формата и цвета брадавиците се разделят на няколко вида: обикновени, плоски, нишковидни и заострени. Те могат да се появят на лицето, дланите, ръцете, краката, шията, подмишниците, слабините и други области на тялото.

Кои брадавици са опасни?

Брадавиците са доброкачествени образувания, причинени от вирусна инфекция. Те често се бъркат с други злокачествени кожни лезии или с вероятността да станат рак. Само дерматолог може да различи тези образувания и да определи тяхната опасност.

Колко дълго живее вирусът на брадавиците?

Правилното име е човешки папиломен вирус HPV. При заразяване остава завинаги в човешкото тяло.

Могат ли да се отлепят брадавиците?

Не можете сами да изтръгвате, отлепвате или режете брадавиците. В тези случаи се отстранява само тялото на брадавицата, но коренът на образуванието остава. В резултат на това се получава рецидив – на това място расте още по-голям растеж. Също така, при грубо отстраняване на брадавица се появява тежко кървене и инфекцията може да прерасне в опасна рана.

Вашият коментар