Музикалните инструменти създават хармония в дома

Интериорният дизайн и музиката могат да вървят ръка за ръка. Заедно те са склонни да бъдат плавен и неотслабващ израз на някои от най-дълбоките ни мисли. Проектирането на перфектен дом е също толкова произведение на изкуството, колкото шедьовър върху платно или композиция изсвирена на класическа китара. Ето защо не малко дизайнери прибягват до използването на музикални инструменти, когато създават интериора в дадена къща.

Например ако някое от вашите деца свири на пиано или класическа/акустична китара, не винаги трябва да ги скривате от погледа си и да ги пращате в отдалечени кътчета на жилището. Страхотно би било пианото да е част от интериора във всекидневната, а китарата да е окачена на стилна стойка в детската стая. Музикалният инструмент автоматично повишава хармоничното усещане в атмосферата на стаята. Той внася своята аура и носи разказ свързан с музиката.

Ако сте достатъчно благословени, за да сте опитни в свиренето на определен музикален инструмент, то той носи със себе си много повече от обикновени ноти и мелодии. Първите дни на скърцане и тупане на шумове, с които другите около вас трябваше да се примирят, и последвалата наслада от овладяването на инструмента, проблясват пред очите им. Музикалните инструменти носят със себе си заветни спомени. Най-добрият начин да преживеете това носталгично минало е като поставите  инструмента в декора на вашия дом.

Много важно е обаче инструментът да не пречи. Той може да е част от декора и независимо дали се използва или не, трябва добре да е преценено мястото му. Не е добре да се разкарва от стая в стая. Ако е китара, тя трябва да се взема и връща обратно на точно място всеки път. Ако е пиано, то може да служи и като поставка за други декоративни предмети, така че след свирене връщайте всичко на мястото или най-малко декоративните елементи трябва да не бъдат засегнати от свиренето.

Музикалните инструменти като част от интериора на къщата са чудесни в семейство, в което има музиканти. Така те подчертават професионалното наклонение и изпълват дома с красота и хармония. Дали обаче ще станете майстори в свиренето на музикален инструмент, това вече е въпрос на талант и много репетиции.

 

Вашият коментар