Нещо за смяна на щрангове

Цените на апартаментите в България, и особено в София, са изключително високи, имайки предвид заплатите на повечето й жители. Много хора не разполагат с достатъчно налични средства за да закупят апартамент, поради което прибягват до теглене на заем от банката. Ако купувачите се насочват към новото строителство, определено ще трябва да заделят повече средства, но и удобството, което предлагат новите сгради, фасада и интериор, както и модерни ВиК инсталации, си заслужава по-високата цена.

Що се отнася до тези, които са се спрели на закупуването на апартамент от старото строителство, който вероятно ще има и по-ниска цена, е необходимо да се обърне внимание на някои неща, които е добре да се проверят, преди да се извърши покупката на имота.

Важно нещо, преди закупуването на апартамента, е да се провери дали е извършвана въобще процедура по смяна на щрангове. Всеизвестен факт е, че преди няколко десетилетия са използвани метални водопроводни тръби, които с течение на времето, за съжаление, ръждясват и получават налепи, в следствие на което водата променя своя вкус, цвят и състав.

Днес за щастие ВиК тръбите, които се използват при смяна на щрангове, са полипропиленови, от последна технология, съгласно европейските стандарти. Необходимо е да се извърши обезателно процедурата по смяна на щрангове, ако не е направена, тъй като по този начин се предотвратяват не само ВиК аварии, но и не се налага да чакате дълго до идването на топлата вода на вашия по-горен етаж.

Купувачът непременно да види и мазето на сградата, тъй като там се намират хоризонталните щрангове – за топла, студена и циркулационна вода, а в апартаментите се намират вертикалните щрангове, които са също за топла, студена и циркулационна вода, и започват от долните хоризонтални тръби и стигат до горе през всеки апартамент. Ако все пак не е извършена смяна на щрангове, да види дали не се намира друг имот, където те са сменени.

Вашият коментар