За нормализиране на микрофлората – пробиотик за деца

За децата се прави всичко възможно, за да са здрави и смехът им да оглася дома ни. Още от раждането им започват грижите за тях, за да се приспособят към новата среда на живот. През по-късните месеци с приема на нови храни се явяват проблеми, свързани с чувствителността на червата, поява на диария или запек. В този случай е наложително да се дава пробиотик за деца, за да се помогне на стомашно-чревния тракт.

Попадналите в червата живи полезни бактерии подтискат развитието на патогенните микроорганизми и се нормализира дейността им. За приема на био препарат е задължителна консултация с педиатър. Лекарят ще определи вида на пробиотик за деца, дозата и продължителността на приема. Хубавото е, че био препаратите за деца се предлагат в удобна за прием форма.

При постъпване в детска градина и училище също може да възникне необходимост от био препарат, защото се променя вида на храната, която е различна от домашната. Пробиотик за деца задължително се приема при употреба на антибиотици, които наред с патогенните микроорганизми унищожават и част от полезните бактерии. Непрекъснатият контакт между децата създава условия за разпространяване на различните простудни заболявания. Инфекциите и заболяванията на горните дихателни явления са чести явления, за които се препоръча употреба на био препарат за добър имунитет на децата.

Само силния имунитет може да предпази детето от постоянна зараза с действащите простудни заболявания и инфекции. Профилактичното вземане на био препарат трябва да става само след консултация с лекар. Всеки био препарат съдържа комбинация от различни щамове на бактерии и това налага да бъде определен точно от какъв вид има нужда детето.

Както за всеки медикамент, така и за пробиотик за деца е задължително да се прочете внимателно приложената листовка. Обърнете внимание на изискванията за съхраняване на препарата. Някои видове от детските пробиотици се съхраняват в хладилник. Спазване изискванията за съхраняване са задължителни. Всяко едно неправилно съхраняване ще причини влошаване качеството на пробиотик за деца и ще го направи негоден за употреба. До това се стига най-вече когато био препарата се съхранява на място с повишена влажност – живите бактерии се активират и стават негодни за употреба.

Вашият коментар