Няколко причини да научим английски език дори и ако сме в преклонна възраст

Битува схващането, че когато човек прехвърли определена възраст няма смисъл да се захваща с някои неща, измежду които и изучаването на чужд език. Само че, това е напълно погрешно и сега ще се опитаме да разберем защо си струва да научите английски, дори и ако не сте в първа младост. А след това е необходимо само да се информирате за най-удобните за вас курсове по английски език Варна.

Обикновено по-възрастните имат съвсем различни мотиви за справяне с едно такова предизвикателство, каквото е усвояването на чужд език, в това число и английски.

Докато младите хора имат сериозно основание да се притесняват за намирането на подходяща работа и повишаването на доходите си, тъй като издържат семейства и имат повече разходи, то при хората на преклонна възраст желанието да научат английски е тясно свързано с разнообразяването на техния живот, ползите за здравето и удоволствието да продължаваш да постигаш нови и нови цели в живота.

Последното е свързано най-вече със себеуважението и самочувствието, което е наистина много сериозен мотив. Представете си колко по-уверени и можещи бихте се чувствали, ако положите усилия да овладеете най-популярния език в света?! Вероятно всичките ви роднини и познати ще се възхитят искрено от волята ви за живот, а по-младите ще се почувстват засрамени от собственото си безволие и мързел.

Още една сериозна причина още сега да потърсите курсове по английски език Варна е, че човешкият мозък има способността да запазва своите качества единствено, ако се използва пълноценно. Тоест, добрата мозъчна дейност има общо не толкова с възрастта на хората, а по-скоро с тяхната умствена активност.  Колкото повече използвате мозъка си, толкова по-добре ще продължава да ви служи той. Без болести, без забравяне, спестени десетки неудобни ситуации.

И не на последно място, представете си удоволствието да се възползвате от всякакъв тип информация, която ви е интересна или по някакъв начин е важна за вас, директно от източника. Бихте могли да гледате най-новите филми без субтитри, още преди да бъдат излъчени по телевизиите, да четете в интернет любимите си автори в оригинал, да се насладите на текстовете на всички любими песни на английски, които досега не сте разбирали напълно. Какво ще кажете, струва си, нали?

Вашият коментар