Отпушване на канали – често се налага

Напоследък в нашия дом се наблюдават много проблеми, които незнайно как всички изникват в един и същ момент, като по закона на Мърфи. Първо се разваля нещо, което повлича след себе си друго нещо, а накрая, без да очаква човек, се появява трети и четвърти проблем. Но да минем на думата и да опишем стъпка по стъпка какво се случи в рамките само на една седмица.

Първо се развали бойлера, което наложи неговата незабавна подмяна, тъй като в кооперацията няма друг източник на топла вода. След този инцидент се развали и климатикът, който за щастие се оказа, че може да се поправи, а не трябва да се закупува нов. Накрая, в рамките само на няколко дни, стана наводнение на апартамента, предизвикано вероятно от някакви меки връзки. Но най-трагичното е, че щетите хич не са малки, и освен това само няколко дни преди наводнението в дома ни имаше ВиК майстори, които правиха отпушване на канали.

Имаме няколко канала, които са запушени, поради което след сериозно търсене се свързахме с ВиК фирма за отпушване на канали. Майсторите дойдоха и със съвременна технология и камера установиха редица повреди и предприеха нужните за тяхното своевременно оправяне действия. Обясниха ни, че каналите в дома ни са се запушили от разни отлагания с течения на времето, както и от насъбиране на множество други боклуци и косми най-вече. Похвалиха ни, че сме се обърнали към фирма за отпушване на канали, а не сме действали на своя глава, както ставало в повечето случаи и после отпушването от страна на специалистите било по-бавно и по-трудно.

За да не се налага да се обръщаме към специалисти по отпушване на канали е наложително да правим веднъж месечно профилактика на каналите, изсипвайки за целта специални препарати и да не изхвърляме боклуци, и особено мазнина след пържене, тъй като се оказва, че тя е от основните причинители на запушването.

Вашият коментар