Ползата от упражненията на Кегел

Упражненията на Кегел са уникална техника за поддържане сексуалната активност на мъжа и жената. Това е уникален комплекс от упражнения за укрепване на здравето. Той помага да се поддържа еластичността на мускулатурата на таза, хемороиди се лекуват както и възрастовото незадържане на урина.

С упражненията на Кегел се постига отстраняване на гинекологични и урологични проблеми. При жените прилагането им допринася за поддържане еластичността на интимните мускули, което позволява да се контролират по време на секс. Мъжкият пол може също да удължи половия акт при упражняване на този комплекс упражнения. Доказано е, че уникалния комплекс упражнения допринасят и за укрепване на здравето – подпомагат кръвообращението в лимфната система, предотвратяват възпалението на простатата. Помагат за лечението на хемороиди, задържат урината от неволно изпускане.

За този комплекс упражнение не са необходими специални условия или спортни зали. Те могат да се правят навсякъде – в колата, на работното място, в къщи. При мъжете преди да се започнат упражненията на Кегел е необходима консултация с уролог, защото за тях имат някои противопоказания. Например, такива са разширени вени на долните крайници, възпаление на хемороиди или простата, остри инфекции, съмнения за онкологични заболявания на половите органи.

Този уникален комплекс от упражнения поддържа и мускулно-скелетната система на тялото, отговорна за дефикация и уриниране. Това е много важно за да се запази организма здрав, защото се отделят нормално отпадните продукти при храносмилането. За жената е много важно да се постигне укрепване на мускулите, влияещи върху задържането на урината. С тези упражнения се постига това и по време на бременност тя не се страхува от кихане, кашляне или смях. Този резултат има значение и за по-късна възраст, защото се избягват неволните старчески изпускания.

Основна цел на упражненията на Кегел са мускулите на малкия таз. Те почти не се тренират, а това води до тяхното отслабване. Те няма как да се покажат демонстративно, но са определящи за качеството на интимния живот. Както се стремите да укрепвате мускулите на краката и ръцете, така трябва да се погрижите и за мускулите на любовта. За да положите необходимите грижи за тези важни мускули е достатъчно да тренирате упражненията на Кегел.

Вашият коментар