Предимства и недостатъци на стоките втора ръка

Ако спрете и попитате десет души за стоките втора ръка, ще получите най – вероятно два яростни лагера – твърдо „за“ и категорично „против“. За първите няма нищо лошо в това да купят нещо на по –ниска цена, макар, че вече е ползвано. За другите е абсурд да платят за стока, която вече е употребявана. Това са хора, които държат да имат само най –новото и модерното и не се страхуват да инвестират само в първокласни стоки.

И ако смятате, че говорим за лагер на богатите и лагер на бедните – грешите. Защото се оказва, че много хора, които разполагат с добри финанси предпочитат често са пазаруват втора ръка. И това не е от скъперничество, а от възможността да се сдобият с нещо уникално, различно, авторско или пък което не може да се намери на пазара.

Едно от най – добрите места, където може да се сдобиете с подобна стока в секцията стоки втора ръка в Bazar.bg. Така на ниска цена ще имате нещо, за което сте мечтали, но не сте намерили, мебел или вещ, която нямате възможност да купите нова или ретро стол, скрин, техника….

Какво обаче може да купим втора ръка в Bazar.bg и кои са плюсовете и минусите на различните стоки.

Дрехи

Със сигурност ще чуете „Да нося дрехи, които вече някой е обличал. Абсурд! По – добре да облека парцали.“. За много хора дрехите втора ръка са пълно табу и дори не биха погледнали към такива – дали от предразсъдъци (лоша карма) или усещането, но няма как да ги накарате дори да пробват такива.

Но ако търсите изгодна цена, уникален модел или марка, която няма представителство у нас, това е чудесен шанс да се сдобиете с такава. Дрехите втора ръка често са и доста по – качествени, а нерядко ще намерите и чисто нови, на абсурдно ниски цени.

Техника и домакински електроуреди

Фурната изгоря, телевизорът няма картина, бойлерът не загрява водата. Не, това не е шега. Понякога наистина има моменти, в които всичко върви срещу вас, а техниката у дома изгърмява една по една. А когато сме с ограничен бюджет, пазаруването на техника за дома втора ръка е най-добрият начин да се сдобием не само с по – евтини, но и с високо качество уреди. Днес може да се намерят уреди, които са само с фабричен дефект или са ползвани много малко. Недостатък е, че той може да е извън гаранция, както и да не знаете „историята на уреда“, т.е каква е причината да се предлага. Това е малко игра на „риск печели, риск губи“, защото ако някой недобросъвестен продавач знае за евентуален проблем или дефект, който дава, но не го казва, вие ще го разберете след като сте платили за него.

Книги

Няма да се лъжем, че често книгите могат да костват голяма част от бюджета ни. За съжаление все по – малко хора могат да отделят средства, за да си купуват качествени книги, но ако сте книгоман и четено за вас е безценно, тогава няма причина да не търсите втора ръка книги. Освен, че получавате такива на доста по – ниски цени, в предложенията втора ръка в Bazar.bg може да намерите заглавия и автори, които са изчерпани. Нали знаете – „Боклукът за един е съкровище за друг“. Не се знае дали някоя наследствена книга, потънала в прах на тавана, няма да е вашето безценно съкровище.

Кола

Тук са малко хората, които могат да кажат, че не биха си купили втора ръка кола, колкото и да им струва. Най – малкото, защото покупката на автомобил втора ръка е обусловен предимно от финансова гледна точка. Но тук плюсовете и минусите са 50 на 50. Шансът да купите кола, която досега не е давала проблем, а когато се озове при вас да покаже дефект е много голям. Но и често, кола, купена на старо се оказва по – здрава и ви служи по – добре , по – дълго време, дори от нова. Освен това обикновено консумативите и резервните части на втората ръка автомобили са по – ниски.

Покупката на втора ръка вещи е емоция – да имате нещо ново (за вас), уникално и не рядко по – качествено. Въпрос на късмет е да не останете разочаровани или да не се наложи в последствие да платите повече. Но нищо не пречи да прегледате предложенията втора ръка в Bazar.bg и да си изберете от огромното разнообразие.

Вашият коментар