Предимства на навесите от поликарбонат

Винаги се налага да се добави нова постройка за да задоволи някои потребности – гараж, беседка, заслон. Често се изграждат навеси като за целта основно се използва поликарбонат. Сред основните им предимства могат да се отбележат следните:

– възможност навреме да се скриете от дъжд или слънце;
– начин да си направите планувания пикник с приятели без да се съобразявате с времето;
– да се подобри дизайна на дома.

Преди да започнете да проектирате изграждане на навеси към къщата е необходимо да се знаят видовете, които съществуват. Като правило, те се класифицират по:

– вида на конструкцията;
– форма;
– начин на разположение.

Всеки вид има своите предимства и недостатъци, както и предназначението им спрямо участъка. Вариантите според вида на конструкцията са много разнообразни. Едноскатните навеси са най-елементарната конструкция. При това може да се каже, че монтажът им е много лесен. Обаче, необходимо е много точно да се определи ъгълът на наклона за да се осигури бързо падане на снега през зимата.

Двускатните изделия имат най-широко приложение. Те се правят под ъгъл с наклон 35 – 45 градуса, което позволява през зимата снега да пада бързо от покрива и да не се задържа вода от дъжда. С появата на новия лек материал – поликарбонат, стана възможно да се правят различни оригинални навеси, включително полукръгли, във форма на арка. Правят се и конструкции на няколко нива, като при тях могат да се използват елементи както от наклонени форми, така и с форма на арка. Куполните форми се използват като декоративни елементи в дома. Монтаж на този вид не може да се направи без специална подготовка, защото формата е нестандартна.

Според вида на разположението има редица разновидности. Конструкции от поликарбонат над стълбището осигурява защита от дъжд, сняг, лед, а така също се ползват и като декоративен елемент пред хода на жилището.

Конструкциите около жилището могат да се използват за гараж. Понякога гаража се прави отделно, а за покрив се използва поликаронат. Особено полезни са навесите около къщата. Те могат да се използват за различни цели. Например, за съхраняване на селскостопански инструменти и други работни принадлежности за да се защитят от дъжд, за прекарване на приятни часове с приятели.

Вашият коментар