Продукти за стимулиране на растежа

Не изтощавайте косата си с честа химическа обработка, прекомерното сушене, изправяне и боядисване могат да доведат до косопад. Ако боядисвате косата си и имате проблеми с падането на косата, би било добре да направите кратка почивка, преди да поставите следващия химикал в косата си. Избягвайте прически като стегнати кокове или плитки прекалено често. Използването на еластици за коса, за да придърпате косата назад, може да доведе до допълнително падане на косата.

Ако имате проблеми като пърхота или мазна / суха кожа на главата, трябва да се справите с тези проблеми незабавно. Здравето на скалпа е от жизненоважно значение за нормалния растеж на косата и за избягване на косопада.

Ще се изненадате колко може да допринесе за падането на косата прекаления стрес. И нищо не облекчава стреса, както физическата активност. Редовните треноровки като йога упражненията могат да направят много за намаляването на стреса и подпомагат за намаляване падането на косата. Всъщност има определени йога упражнения, които специално насочват вниманието към намаляване на косопада.

Има много добавки за растежа на косата на пазара, които помагат за сгъстяване на косата и понижаване на косопада. Дори някои витаминни добавки подпомагат изключително подобряването на здравето и обема на вашата коса. Въпреки това, не започвайте да приемате добавки, без да се консултирате първо със специалист. Миноксидил (Rogaine) е един от най-ефективните, одобрени от FDA и често предписани лекарства от лекари по целия свят за спиране на падането на косата и лечение на проблеми, свързани с алопецията.

Необходимо е да се избират продукти, които са предназначени за стимулиране растежа на косата.

Kérastase Masque Extentioniste подхранваща маска за дълга и изтощена коса е изключително интензивна и се бори със заплетените краища на косата. Бързо възстановява крахката коса и поддържа косата хидратирана. Маската се нанася на подсушена, измита коса и се оставя да действа 5 минути. След това отмийте добре.

Вашият коментар