Рокля за милиони

Рокля

След песента на Мадона „Материално момиче” вече нищо не е същото. Жените печелят много пари, независими и прями са, могат да си купят всичко, което си поискат и го правят. Някои от нещата, които определено са особена слабост за почитателките на модата са красивите рокли. Може би това е накарало британската дизайнерка Деби Уингам, която създава  една от най-скъпите рокли на света, струваща 3,5 милиона британски лири. Солидната сума се дължи на това, че интересното творение на модата е обсипано с 50 диаманта от два карата и разбира се на майсторството с което те са ръчно пришити върху плата. Роклята тежи 13 килограма, така че ако искате да я носите на празнично събитие трябва не само да си осигурите солидна охрана, но и да се запасите с достатъчно сили, за да издържите продължителното носене на това своеобразно бижу на дизайнерката.

Определено скъпите рокли не са за всеки и съвсем естествено идва въпросът кой може да си позволи подобно изкушение. За някои от нас това би било разточителство и дори проява на лош вкус, за други просто още един задоволен каприз на богатите.

Роклята беше показана на модно събитие в Киев и предизвика смесени реакции от модните издания, а и от потенциалните клиенти на дизайнерката. Когато става въпрос за скъпи дрехи, та било то и рокли, голяма част от хората биха се отнесли критично и биха казали, че не е необходимо да се парадира прекалено с дрехи, инкрустирани с диаманти или ризи, направени от злато (по пример на богатия индиец, който си е ушил такава с една единствена цел – да впечатлява жените). Всъщност по тази логика същото се отнася за скъпите модели автомобили, направени по поръчка или луксозните жилища в космополитните градове като Ню Йорк и Лос Анжелис.

Искате рокля за милиони – нищо лошо, стига да можете да си я позволите.

Вашият коментар