Спалня в стил хижа

Когато започне ски сезона, всички ние копнеем за почивка в луксозна ски хижа, за да се насладим на зимата. Дори и да не можете да отскочите до най-близките писти, все пак можете да добавите някои ключови елементи от ски хижата във вашия интериор за зимните месеци.

  1. Използвайте естествени материали за по-уютно усещане

Опитайте се да използвате естествени материали като дърво и камък, които създават успокояващо усещане. Чудесна идея е да използвате местни видове дърво и камък от същата местност, за да създадете по-силна връзка с природата. Може да облицовате стените с регенерирани дървени плоскости и да създадете елегантна стена от камък.

  1. Направете камината фокусна точка

Успокояващият пламък на огъня е задължителен за всеки вид луксозна спалня в стил ски хижа, така че ако имате достатъчно късмет да имате камина, направете я фокусна точка. Може да подреждате трупи отстрани, за да създадете допълнителен визуален интерес или да облечете комина с камък или шисти за общ уау фактор. Ако нямате място отстрани на камината си, опитайте да подредите малки купчини с дърва от двете страни на камината за по-уютен външен вид и по-отпускащо усещане.

  1. Инвестирайте в големи и удобни легла и дивани

Заложете на големи и удобни легло и диван, в които да потънете в края на деня, наслоени с постелки, завивки и възглавнички от меки, луксозни тъкани. Ако пространството позволява, могат да се изберат легло и диван с големи размери. В противен случай, изберете фотьойл, кресло, люлеещ се стол или извънгабаритни единични столове, в които могат да седнат двама души, но не заемат място чак, колкото  диван.

  1. Използвайте вълна в целия интериор

Вълната е страхотен изолатор и е много практична опция. Тапицирайте дивана, столовете и таблата на леглото с нея. Добавете красиви пердета, завеси и тапицерия за мебели от вълна. Като естествен и мек материал, самият й вид прави пространството да се чувства топло и уютно. Ако не можете да се сдобиете с оригинални вълнени аксесоари, има и много имитации, за да получите същия вид срещу по-малко пари.

Източник: spalno-belyo.com

Вашият коментар