Топ митове около пътуванията с кораб, лайнер, ферибот

Фериботи

Ако за първи път ви предстои пътуване на круизен кораб, ферибот или лайнер, то със сигурност ще витаят множество въпроси около самото отпътуване. И преди да сте направили покупката на своите фериботни билети предлагаме ви малко по-обстоен поглед над нещата.

Съществуват и множество истини и заблуди. Нека надникнем в дебрите на някои от тях.

Информацията ни е предоставена с любезното съдействие на lakmostravel.com.

Топ митове за пътуванията на лайнер, кораб, ферибот:

  • Вярно ли е, че круизните кораби са по-големи от Титаник?

Много круизни лайнери надминават „Титаник“ поне 2,5 пъти, а някои мега-лайнери – дори достигат 4 пъти над Титаник. За да ви улесним да си представите техния размер, може само да си представите, че височината на тези лайнери е сравнима с размера на Айфеловата кула в Париж, освен това подводната част на тези кораби е само на 7 метра, а дължината на мега-лайнерите е сравнима с четири Airbus Boeing 747s.

Круизът на мега лайнер всъщност е гранд хотел по водата, или по-скоро цял град с огромен брой ресторанти, барове, ледена пързалка, спортен клуб, баскетболно игрище, 45-метрова планина, плувни басейни, голф игрище, център за красота и спа, библиотека, казино и дори театрална и концертна зала за хиляда туристи.

  • Възможно ли е разболяване по време на път, когато пътувате с круизни кораби?

Всички круизни лайнери са създадени по най-съвременните технологии: всеки от тях има така наречените „стабилизатори“.

Ето защо, морската болест при круизните туристи не е така страшна. Само си представете: преместването на корабите е приблизително 75’000-142’000 тона. Това са огромни лайнери с размери от 12-18 етажни хотели, които вземат на борда 2’500-4’500 туристи. Дължината на пешеходната улица с магазини в самия център на лайнера надвишава дължината на истинско футболно игрище, а размерите на морския аквариум в аквариумния бар са не по-малко от 56 тона. Трудно е да се предположи, че всичко това може да бъде подвижен кораб, но е истина.

  • Какъв е размерът на кабината на кораба?

Размерът на каютите на круизните лайнери е сравним с размера на стандартния градски апартамент. Така размерът на апартаментите за круиз варира от 16 квадратни метра. м в стандартна кабина до 100 м2 в апартаментите на кралския клас. Всички каюти на кораби са еквивалентни или понякога надвишават нивото на 5-звездни хотели, разположени на земята

  • Храната на кораба монотонна ли е?

На лайнери се предлагат само гурме храна. В допълнение, може да се насладите на деликатеси на дневна база, като никога не питате за цената. В стойността на самите фериботни билети, лайнерите въвеждат системата all inclusive – така обичана от туристите „all inclusive“ (с изключение на алкохолни напитки и напитки, предлагани в барове). По време на круиз може да опитате всички десерти, без изключение, да опитате истинския омар или жабешки бутчета. Може също така да се насладите на храната си и в същото време да се придържате към вече съществуващите диети, защото всеки ден ще ви се предлага разнообразно и в същото време нискокалорични храни. Такива ще отговорят на изискванията за меню и на най-взискателните пасажери.

  • Какви напитки мога да получа безплатно по време на круиз?

По правило това е кафе (обикновен и без кофеин), чай (включително охладен), всички видове безалкохолни напитки, плодови напитки, натурални сокове и ледена вода. Всички горепосочени напитки се сервират на туристите в ресторанти (по време на основните хранения), но може също да поръчате напитки в каютата си или да отидете до откритата палуба в кафенето. На лайнерите на някои круизни компании в цената са включени различни алкохолни напитки, които се сервират, както в баровете и ресторантите, така и в минибарите, разположени в апартаментите.

Имаме възможност да се насладите на безплатна закуска между обяд и вечеря? В края на краищата, всеки огладнява по-често насред морето …

По всяко време да се свържете с услугата “рум сървис” и да изберете нещо вкусно от списъка с предлаганите ястия. В крайна сметка всичко се прави за ваше удобство и комфортното пътуване.

Щом знаете вече всичко това, моля да пристъпите и към резервацията на вашите фериботни билети.

Приятно пътуване ви желае екипът на lakmostravel.com.

Вашият коментар