Часовници Atlantic

Компанията Atlantic е създадена през 1888 г. в Бетлах, село близо до Гренченска Швейцария. Основана е от Едуард Кумер, роден на 26 март 1845 г. Той е един от основателите на швейцарското часовникарство. По време на многото си години на чиракуване и по-нататъшно обучение в Swiss Jura той непрекъснато усъвършенства уменията си като часовникар. Той се завръща в родния си град като квалифициран учител по часовникарство. Гражданите на Бетлах разпознават бизнес амбициите на Кумер и подкрепят създаването на индустрията, която скоро става сърцевината на швейцарското часовникарство. Визията за създаване на висококачествен часовников бизнес става действителност. През 1888 г. в първата работилница работят 15-20 служители. През следващите години фабриката се развива стабилно и достига до 720 служители преди края на 19 век.

Въпреки че Едуард Кумер е известен като голям традиционалист, той силно вярва в развитието на часовникарската индустрия. По това време работната седмица продължавала 6 дни и работния ден бил 11 часа. Няма такова нещо като платена почивка, нито бонуси. Въвеждането през 1937 г. на 6 дни на платен отпуск годишно е истински социален пробив в EKB.

Компанията първоначално е била наречена EKB (съкратено от Eduard Kummer Bettlach). Първоначално компанията произвеждала части за такива известни производители на часовници като Longines, Certina и много други. Първите часовници под името Atlantic  със секстант като лого са пуснати през 1932 г., включително и един от първите водоустойчиви хронографи. Изобретяването на „скоростния превключвател“ през 1960 г. поставя крайъгълен камък в историята на часовникарството. Иновацията позволява на датата да се мести 52 пъти по-бързо от преди. Чрез продажбата на тази иновация на други производители на часовници, Atlantic ясно демонстрира своите умения за създаване на часовници.

Фалгманът на Atlantic е от семейството на „Worldmaster“. С този модел компанията постигна висока степен на признание и моделите все още се разглеждат днес като визия на марката. Традиционният „Worldmaster“ обаче непрекъснато се модернизира, за да остане вечен.

В миналото часовниците Atlantic бяха насочени към силни личности, които винаги преследваха своите цели и присъстваха предимно във  високия ценови диапазон. Днес Atlantic има широка гама часовници, отличаващи се с високото си качество и присъстващи предимно в средния ценови сегмент. В допълнение към безкраен „Worldmaster“, Atlantic предлага богат избор от спортни, класически и елегантни часовници. Това, което отличава традиционните модели обаче, е техният уникален и специфичен вид.

Вашият коментар