Шедьоври с часовник механизъм

 

В днешно време часовникът е изменил функцията си на практичен предмет, който просто просто показва колко е часа и се е превърнал в символ на висока класа. Някои хора са готови да дадат стотици, дори хиляди левове, за да демонстрират аксесоара в пълния му блясък.

Една от марките, която предлага елегантни и качествени часовници на пазара е Fossil. Тя е емблематична с това, че е накарала потребителите да възприемат часовника И като произведение на изкуството.

Идея и създаване

Историята на бранда Фосил започва през 1984-та година с Том Карсотис – тогава още студент в Тексас, САЩ. Идеята му е подхвърлена от неговия по-голям брат Костас, който работи с сферата на търговията и има поглед върху пазара. Според информацията на Костас, вносът на часовници от Далечния Изток е сред най-печелившите стратегии.

Така през 1990- та година марката “Fossil” започва да произвежда часовници  в очарователния ретро стил „винтидж“.

Право към успеха                

Швейцарската марка „Zodiac Watches“, която функционира от 1882-ра година, става собственост на Фосил през 2001-ва.  Резултатът от това са часовници с швейцарско качество, поднесени в изящен винтидж стил. Приходите са неминуеми.

В наши дни марката е гигант и разполага с множество обекти по света:

  • Студио представител в град Биел, Швейцария
  • Производствени бази в Китай
  • Центрове за дистрибуция в Азия, Германия и Америка.

Идеята за високотехнологичен часовников механизъм, който е създаден в старинен стил започва да се развива все по-мащабно, когато пускат на пазара smart часовник със собствена операционна система.

През 2012-та година „Fossil“ се съгласява да закупи бранда „Skagen Designs“. Финансовият успех на марката е забележителен. За нея е характерно да изработва и произвежда част от артикулите на други световноизвестни имена като „Armani“, „Adidas“, „Diesel“, „Burberry“ и др. Освен това се включва в произвеждането на колекционерски часовници, които се основават на  популярни филмови продукции. Фосил са се грижили за доставката и поправката на часовниците на героите от: „Междузвездни войни“, „Супермен“, „Карибски пирати“, „Хрониките на Нарния“, „Покемон“ и др.

В началото на 2013-та година „Fossil“ стартират предлагането на своята луксозна линия висококачествени часовници „Fossil Swiss“, които са произведени в Швейцария. През същата година марката е поместена в списъка на 100-те най-добри компании за работа в САЩ. Техният работодателски бранд е много силен и добре изграден през годините.

Богато разнообразие        

Часовници на Fossil не са ограничени под знака на винтидж стила и могат да бъдат намерени, както елегантни модели, така и по-спортни. Срещат се в аналогови и дигитални варианти.

Материалите, от които се изработват каишките са кожа, силикон или стомана с високо качество.  Могат да се намерят дизайни с покрити корпуси, което гарантира устойчивостта на артикула. Впечатляващи и търсени са моделите, при които се използва керамика; тя не оставя по себе си драскоти и гарантира за перфектния външен облик.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар