6 забранени неща на пътя, които не трябва да допускате

Има някои очевидно непозволени за правене неща по време на шофиране. Всички са  наясно, че използването на мобилния телефон, когато карате колата си, управляването на автомобил в нетрезво състояние и карането в аварийната лента са престъпления.

Няколко от тези неща може да са такива, които правите доста често, но лесно бихте могли да се сдобиете със солена глоба или дори съдебно наказание.

Колко от тях сте направили?

1. Използване на мобилния ви телефон като навигация в неподвижно положение

Колкото и чудно да звучи, телефона ви не е нaвигационна система и ако той не е фиксиран на вашето предно стъкло или табло, е нeзаконно да се използва. Телефонът също трябва да е на видимо място за използване по време на шофиране, без да е необходимо да го държите.

2. Шофиране в аварийната лента на магистралата

Ако прекарате по-голямата част от времето си в аварийната лента на магистралата и не използвате  основната лента за движение, органите на реда няма да ви простят.

3. Номерът на колата ви е мръсен

Ако има едно нещо, което задължително трябва да направите, преди да се качите зад волана, това е да проверите вашите табелки с номера. Това е така, защото мръсните и „нечетливи“ табели могат да ви докарат неприятна глоба. Автомобилите неизбежно ще се изцапат по пътищата, но просто не позволявайте номерата да станат прекалено мръсни и нечетливи.

4. Возене на домашни любимци в колата, ако сте ги обезопасили

Ако нямате условия за превоз на домашни любимци, нямате право да ги карате с  колата си. Само в спешен случай всъщност можете да ги превозите. Ако не го направите, това може да ви навлече глоба за нарушение.

5. Поставяне на бебешки седалки на седалка с въздушна възглавница

Детското столче, обърнато назад, не трябва да се използва на седалка с  предна въздушна възглавница.

6. Не можете да шофирате, когато сте употребили алкохол

Ако ви се налага да пътувате и само вие сте шофьор, наемете фирма с Drink and drive услуга

Вашият коментар