Бебешко легло – как да съчетаем удобството с комфорта

Покупката на бебешко легло винаги е била сред най-значимите, когато става дума за първостепенните нужди на бебето. Всеки родител иска новият член на семейството да се чувства комфортно по всяко време, най-вече през нощта.

Ето защо бебешкото легло е на едно от първите места в списъка с мебели за детската стая. Стаята може да е малка или по-голяма и в зависимост от нейните размери се избират мебелите, оборудването и аксесоарите за новороденото. Съвременните производители успешно съчетават няколко функции в детските легла, правейки ги място за игра, повиване и сън. Това неминуемо улеснява майките в ежедневните грижи.

През последните години се наложиха новите модели бебешки легла, които комбинират самото легло с чекмедженца. Те са както отстрани, така и отдолу, под самия матрак. В тях могат да се поберат някои от вещите на мъника, които са му необходими всеки ден. Цялата конструкция може да се пренарежда и с растежа на детето, може да бъде люлка, бебешко креватче, детско легло, а в юношеските години дори бюро.

Многофункционално бебешко легло

Бебешките легла от този тип безспорно са една мултифункционална мебел, която никога няма да е излишна на малчугана. За съжаление, главният им минус е, че са тежки и трудни за местене.

Класическото дървено легло винаги ще е познато и харесвано. При него също се наблюдават модификации през годините. Нивото на матрака може да се променя в зависимост от годинките на детето. Това, разбира се, удължава времето, в което може да се ползва.

Често компактността на бебешкото креватче не предразполага използването му дългосрочно. Тези модели са малки и голямо дете не може да спи в тях с години.

Характерно за всички бебешки легла обаче е, че са стабилни и здрави. Нещо, което трябва да се има предвид, е, че матраците на някои модели трябва да се закупят отделно.

Някои родители вземат решение бебето да спи при тях през първите месеци и едва след това се сдобиват с тази вещ. При всички положения обаче е добре да са запознати с тенденциите на пазара.

Пребиваването нощем в завивиките на мама и тати има своите рискове, както и своите плюсове. Но след няколко месеца винаги идва време за самостоятелно спане в бебешкото легло през нощта или кошара през деня. За това не бива да се правят компромиси с комфорта и сигурността на леглото за бебе, удобството на матрака и другите практични и съпътстващи аксесоари за сън.

Вашият коментар