Цената на почистването и ползите от услугата

А вие знаете ли цените на повечето почистващи фирми у нас? Ако не, тук е мястото да ги научите!

Проведени анкетни проучвания в няколко европейски страни доказват, че измиването, обезпрашаването и хигиенизирането на дома, независимо от големината на града, е изключително мъчителен процес за домакините. Може би точно затова и специалистите съветват да се прибегне към използването на фирма за почистване. Тази услуга е особено подходяща за собственици на по-големи жилища, къщи и вили, които със сигурност искат да пренасочат свободното си време към по-значителни неща от почистването на апартамента си.

В полза на почистващите фирми трябва да добавим, че собственици на хотели, къщи за гости, квартири и AIRBnB имоти под наем задължително се възползват от услугата професионално почистване. Най-добре да ви покажем и ценовите листи на някои от почистващите фирми у нас. Важно е да бъдете наясно обаче, че самото професионално почистване си заслужава и отделените финанси, и гласуваното му доверие.

Противно на очакванията, по-голям процент от фирмите за почистване в София извършват цялостно хигиенизиране по домовете, а не само на отделни части от дома. Определено обаче, най-мръсната част при почистване на домове несъмнено са подовите настилки, банята и кухненския бокс. Ако се чудите защо има разлика в цените на всяка почистваща фирма, знайте, че те зависят най-вече от използваните методи на почистване, големината на жилището в квадратура, степента на замърсяване и поръчаните услуги. Въпреки това, средната цена за измиване на подови настилки, например, е приблизително 1 лв. за 1 квадратен метър.

Множество почистващи фирми в София извършват така нареченото професионално почистване в столицата, включващо тапицерии на дивани, мебели, измиване на прозорци и дограма, пране на килими и мокети и още други.

професионално почистване от фирма

Цената например за пране на дивани е в зависимост от броя на местата за сядане, но най-вече тя възлиза на около 6 лева. Негово Величество Огледалото в банята е най-често използваното и съответно замърсявано място от всички дами, независимо дали говорим за хигиенизиране и санитаризиране на офиси или постоянното почистване на апартаменти.

Когато говорим за работното място, работодателите най-вече прибягват към опитните услуги на някоя почистваща фирма, която се справя с най-тежките и мръсни части на офисното пространство като банята и кухненския бокс. Цената за услуга от този тип е около 1 лв. за 1 квадратен метър. Вероятно единствената цена, която драстично се оскъпява от нивото на трудност и работа, е именно почистването след ремонт, защото то е съпроводено с изнасяне на строителни отпадъци, строителен прах и други остатъци от реновацията на жилището.

Вашият коментар