Диван за хол – да изберем най-подходящия модел

Всеки диван за хол, освен, че трябва да изглежда перфектно, задължително трябва да отговаря по най-пълния начин на съответните изисквания, свързани с функционалността.

Вероятно сега си мислите, какво толкова има да му мислим, диванът е за сядане, но това съвсем не е така. Тоест, вярно е, че диванът е за сядане, но около това има и още един куп други функции, които на пръв поглед могат да останат скрити. Но, повярвайте, щом се сдобиете с какъвто и да е диван, изведнъж ще се окаже, че е трябвало да обмислите по-добре покупката и ще започнете да съжалявате, че не сте го направили.

Защо? По много причини.

Първо, може да се окаже, че диванът е твърде дълъг или твърде къс за мястото, което сте му отредили. Звучи невероятно, но е факт, че много често хората изобщо не използват метър, когато поръчват мебелите си. Дори и тези, които са винаги прецизни, понякога и те могат да направят подобна грешка. Затова, мерете и пресмятайте. Не става дума за малка покупка и малко пари.

Друга грешка е, че не се обмисля добре функцията на дивана. Ако човек живее сам, то тогава едва ли ще е застрашен да направи по-сериозна грешка, но в случай, че диванът ще се ползва от цялото семейство, трябва добре да предвидим различните ситуации. Местата за сядане е едно от най-важните неща – винаги трябва да има някое и друго място допълнително, в случай, че дойдат хора отвън и трябва да ги настаните подобаващо. Вашите гости със сигурност ще искат да изпробват новата мека мебел.

А какво правим когато някой гост реши да остане с преспиване? В случай, че не разполагате със свободни легла в някоя друга стая, по-добре е да си купите някой от подходящите модели разтегателни дивани и да го използвате, когато възникнат екстремни ситуации. Хубавото на тази многофункционална мебел е, че в сгънато положение по нищо не се различава от конвенционалните дивани и не заема повече място. При нужда обаче веднага предоставя още поне две места, на които може да се преспи комфортно.

Този вариант дори е подходящ, ако жилището е твърде малко и нямате отделна спалня. Много хора, които са превърнали спалните си в детски стаи разчитат именно на разтегателните дивани да спасяват положението. Ето оттук веднага можем да си направим сметка и за друг важен проблем – ако ще разгъвате и сгъвате ежедневно дивана, задължително е да си изберете такъв, чиято здрава конструкция може да понесе такова натоварване. Интересни предложения за нови качествени дивани вижте тук – https://www.mobiladalin.bg/cat/divani/

А помислихте ли за лежанка. Няма нищо по-хубаво от това вечер да седнем за няколко минути на спокойствие пред телевизора. Всъщност има и това е да легнем пред синия екран. А за тази цел ще ни е нужен диван с лежанка. Не пропускайте този важен елемент.

Важно е най-вече рамката на дивана да е здрава и устойчива. След това идва ред и на другите детайли – цвят, текстура на дамаската, някои специфични особености по дизайна и така нататък.

Е, вече вероятно имате идея какъв диван за хол да изберете? Сигурни сме, че ще успеете да направите точния избор.

Вашият коментар