Екскурзия в България – ето кои родни кътчета да посетите през този сезон!

Без съмнение пролетта е един от най-красивите и обагрени сезони в годината, приличащи сякаш току-що са излезли от платното на професионален художник. За наша огромна радост, живеем в страна, в която приблизително 47 процента от територията е покрита с гористи местности. Поради тази причина сега ние ще ви покажем именно къде да отидете на екскурзия в България тази пролет!

На първо място това са Източните родопи. Подобна гледка може да се види само ако сте на почивка в Дуброник, Хърватия или в Тоскана, Италия. Екскурзия в България през пролетта е една чудесна идея, за да разгледате всички селцата в Родопа планина, да се срещнете с интересни хора, да се върнете във времето и да видите старинни крепости и манастири. Що се отнася до нашенските Родопите, то няма специално място, на което трябва да стъпите, защото целите са едно истинско бижу на страната ни, където потъваш из шарените дървета и поляни, разхождаш се из спокойните рекички, като най-голямото ти желание е да останеш там за цял живот и да зарежеш всички грижи и проблеми.

Ако на този етап все още не сте посещавали Дряново и прословутата пейка на влюбените, то значи е крайно време да го направите. Подобно сътворение може да се види също ако сте заминали на почивка или екскурзия в България през есента и дори зимата. Това място където не една и две сгради и елементи сякаш са „докоснати“ от Купидон е незабравимо. Добра идея е да си вземете нещо под ръка, когато стане по-студено, както и топла напитка за сгряване. Това място е идеално за прекарване на уикенд с любимия човек или пък защо не и семейството. Може да организирате екскурзия в България по време на празничните дни около празнуването на Трифон Зарезан и деня на влюбените. Гарантираме ви, че ще се влюбите в тези места, след като сте прекарали няколко незабравими дни от екскурзията в България.

Пролетна екскурзия в България

Велико Търново е, било е и продължава да бъде историческо място за всички българи, ако се запишат на кратка екскурзия из България. Изумителната му архитектура може да бъде сравнена с някои старинни сгради, които се наблюдават в Гърция и в частност в Тасос, заради общата ни култура и славно минало. Та нима има нещо по-величествено от това да разгледате местните музеи, да си спомните за България и да покорите хълма крепост в града Царевец.

Село Лещен, намиращо се в Гърмен стана известно със своите удивителни еко къщички от глина, които колкото и да ви се иска не могат да се видят дори и на почивка из цяла Европа.

Вашият коментар