Кога е най-подходящия сезон да се подложите на лазерна епилация?

Най-досадно за дамите е през лятото ежедневно да водят борба с окосмяването. Носенето на по-разголени дрешки, къси панталони, бански костюми е предпоставка за добра поддръжка на външния ни вид. Определено едно окосмено дамско тяло не би било приятна гледка и ето ви причина постоянно да се мъчите да отстраните всеки досаден косъм от крака, ръцете, подмишниците и т.н., използвайки съвременните методи като лазерната епилация.

Има жени, които поради проблеми с хормоналния дисбаланс страдат от прекомерно окосмяване на тялото. Истинско наказание е за тези жени ежедневно да полагат огромни усилия за да се справят с растящите косъмчета по крайниците. Епилатора и самобръсначката обаче изискват време и търпение, а не винаги разполагаме с такова. Решението е да се търси алтернативен метод, който да ни спести тревогите по обезкосмяването и същевременно да е с максимално дълготраен ефект.

Напоследък много голямо внимание и висок интерес има към лазерната епилация. Това е нова методика, чрез която с помощта на третиране на участъците с импулс от лазер се наблюдават впечатляващи резултати. Процедурата е доста интересна за дамите, тъй като тук предимствата са в бързината на изпълнение, минимален дискомфорт и също така напълно безопасна манипулация, която не вреди на целостта на кожата и не предизвиква алергични реакции.

Гладка и красива кожа с лазерна епилация

Това, което е добре да знаете за лазерната епилация е, че когато започнете сеансите по трайно обезкосмяване не е препоръчително кожата да се излага дълго време на слънчеви лъчи. Затова като най-благоприятен и препоръчителни за провеждането на лазерна епилация са сезоните есен и зима. Това е превантивна мярка, която цели да се елиминират всякакви потенциални възпаления на кожата и затова е най-добре да не започвате лазерна епилация в разгара на лятото, а да изчакате времето да захладнее. Друга причина е изсветляването на космите от слънцето, което на практика може да забави процеса от процедурата.

Това е много важен момент, тъй като прекомерното излагане на третираната с лазер кожа може да създаде доста неприятности и така само да увеличите чувствителността на кожата си.

Вашият коментар